Sorteer op
  • KORTING

    6D ATR1 Point motorcross helm
    6D ATR1 Point motorcross helm
    € 495,00 € 445,50

6D Crosshelm

6D Motorcross helm - six degrees of freedom

Veiligheid op het hoogste niveau - in crosshelm en mtb fietshelm

6d crosshelm 2019

The next level in brain protection. Het merk 6D is bekend in de motorcross en heeft zich in een korte tijd gevestigd als een van de veiligste motorcross helmen op de markt. Door het gepatenteerde Omni Directional Suspension systeem (ODS Systeem), biedt het uw hersenen de maximale bescherming bij een val. 

6D Motorcrosshelm - voorkom hersenschudding, voorkom hersenletsel

Alle laboratorium testen, die gedaan worden voor de Europese goedkeuring, zijn puur gemeten op impact. Uiteraard is dit ontzettend belangrijk en vormt het de basis van een veilige motor crosshelm / MTB fietshelm. Waar de laboratorium testen geen rekening meehouden zijn de lage, mid en hoge snelheidseffecten voor, tijdens en na de impact. Vergelijk het met een Knock-out in een box wedstrijd. Het menselijke lichaam gaat Knock-out, als gevolg van een trauma aan de hersenstam. Dit gebeurt in het algemeen als het hoofd snel draait, als gevolg van een klap.

6D Motorcrosshelm - ODS systeem 

6d crosshelm motorcross helm

Het Omni Directional Suspension systeem bestaat uit twee EPS schalen, met daartussen zandloper vorm gemaakt van Elastomeer. De elastomeer zandloper vormen hebben een progressieve eigenschap. Het EPS (Piepschuim) vormt de bescherming bij een impact c.q. val. De Elastomeer in zandloper vorm zorgen voor de vertraging en vangt het draaien van het hoofd op (en daarmee de hersenen). Het complete systeem wordt Omni Directional Suspension genoemt. Deze biedt  '6 Degrees of freedom' .

© 2009 - 2024 4bikersandbikes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel