Hoe weet ik welke helm maat ik heb?

Helm maat meten | Het belang van de juiste helm

Stel u eens voor: U valt met een snelheid van 80 km/u met een te grote helm. U raakt met de helm de grond met 80km/u en maakt in de helm (1 a 2 cm) nog steeds smak met 80 km/u. Dan heeft de helm uw val niet optimaal opgevangen. Daarnaast kan de helm van uw hoofd glijden met alle gevolgen vandien.

De helm dient goed aan te sluiten, om uw hoofd te beschermen. Vandaar dat er ook maten zijn aangegeven. Daarnaast zal de juiste helm ook stiller zijn tijdens het motorrijden.

Ons advies: Kom daarom naar onze winkel in Leende. U wordt bij ons geholpen door goed opgeleid personeel. Met de juiste kennis over de motorhelmen. Belangrijk: Koop nooit een tweedehandse helm. De helm kan namelijk onder de buitenschaal beschadigd zijn, terwijl er aan de buitenkant (bijna) niets te zien is. 

goedkope helmen

Het is uiteraard erg belangrijk dat u de juiste maat helm koopt. Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u zelf bepalen wat de juiste maat voor u is. Zoekt u specifieke helmen voor auto trackdays, klik hier. 

 


Helm maat meten | Stap 1 

Meet de omtrek van uw hoofd. Meet ongeveer 15 mm / 25 mm boven uw wenkbrouwen, over het breedste/grootste gedeelte van uw hoofd.

helm maat opmeten

Helm maat bepalen | Stap 2 

De gemeten omtrek geeft een goede uitgangspunt aan. Zet de helm op die overeenkomt met de gemeten omvang en sluit de kinband. Een helm moet strak zitten, maar mag niet drukken. De wangstukken mogen strak `aan` zitten. Deze vormen zich naarmate de helm vaker/langer wordt gedragen.

Bestel maat Hoofdomvang:

Maat Omgvang  
XXS 51/52 cm Kindermaat
XS 53/54 cm Kindermaat of kleine volwassen maat
S 55/56 cm  
M 57/58 cm  
L 59/60 cm  
XL 61/62 cm  
XXL 63/64 cm  

Let op: merken en types kunnen qua pasvorm verschillen. Probeer daarom altijd verschillende merken/modellen helmen. Het kan voorkomen dat een bepaalde type helm niet bij uw vorm van hoofd past, vanwege de pasvorm.

Helm maat bepalen | Pasvormen

Er zijn namelijk 5 verschillende pasvormen (schedel vorm, van boven af gezien):
1 - Rond
2 - Rond neutraal
3 - Neutraal
4 - neutraal ovaal
5 - Ovaal

Dit betekend dat er dus 5 verschillende maten S, 5 verschillende maten M, 5 verschillende maten L etc bestaan.  Daarnaast ook nog eens in combinatie met Sport fit, tour fit etc. 

Helm maat bepalen | Wangstukken

Heb je de juiste pasvorm geselecteerd. Dan kunnen daarna de wangstukken nader bekeken worden. Indien de motorhelm bij ons is aangekocht. Kunnen de wangstukken bij aanschaf nog aangepast worden. Denk hierbij aan dikkere of dunnere wangstukken. Meer druk of minder druk op de wangen is afhankeijk van het gezicht/wangen.

Het allerbelangrijkste is de pasvorm op de schedel. Een maat groter kopen, betekend 1 tot 2 cm meer ruimte! Wat uit eindelijk ten koste gaat van de veiligheid. 

Helm maat controleren | Stap 3

Laat de helm door iemand vast houden. Draai uw gezicht van links naar rechts.  Wangstukken mogen uw gezicht niet los laten. De wangstukken diennen lichte druk uit te oefenen op uw wangen. Zorg er voor dat de helm niet schuift om uw hoofd.

Helm maat controleren | Stap 4

Maak het kinriem van de helm vast. Duw aan de achterkant van de helm naar voren. De helm mag niet van uw hoofd glijden of af rollen. 

Zoekt u specifieke helmen voor auto trackdays, klik hier. 

Sorteer op
 • HJC CS 15 Dosta
  HJC CS 15 Dosta

  Merk: HJC
  Model: CS 15
  Kleur: Dosta zwart/grijs
  Type: Integraalhelm
  Gewicht: 1600gram
  Zonnevizier: NEE
  Pinlock vizier: NEE, los verkrijgbaar
  Uitneembare, wasbare binnenvoering
  Kinriemsluiting: Micrometric snelsluiting

  € 109,95
© 2009 - 2024 4bikersandbikes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel