BS battery

BS Battery | Acculader / druppellader motor

Voorkom sulfatering | acculader / druppellader motor

Bewaar een accu nooit in ontladen toestand (schadelijk voor de accu). Als een motorfiets enige tijd niet wordt gebruikt, treed er langzaam ontlading op. Dit kan door overige verbruikers zoals alarm, lekstroom,  etc. Indien de motoraccu te lang in een ontladen staat wordt gehouden treed er sulfatering op. Sulfatering beinvloed de prestaties van uw accu. Uw motoraccu onderhouden is daarom erg belangrijk. 

Wat is sulfatering? | acculader motor

Sulfatering is het uitkristalliseren van loodsulfaat. Loodsulfaat ontstaat bij het ontladen van een accu. In beginsel heeft het nog een fijne structuur en kan door het laden terug omgezet worden naar in looddioxide. Het laden gebeurt tijdens het motorrijden door de dynamo van de motorfiets. Maar in de winter staat de motorfiets te lang stil. Waardoor er loodsulfaat ontstaat (ontlading).  Bij sterke sulfatering wordt actieve massa uit het rooster gedrukt, met kromtrekken van de platen tot gevolg. 

Om dit proces om te keren, zonder op de motorfiets te rijden is een acculader / druppellader nodig, die uw motorfiets accu in conditie houd. 

Verschillen laders | acculader motor

Basis acculaadprogramma (BS Battery Charger BA10):

acculader motor

Er zijn vele verschillende merken acculaders op de markt. Maar waar het feitelijk om gaat, is het laadprogramma die de laders kunnen bieden. Alleen de uitgebreidere acculaders hebben een laadprogramma om sulfatering tegen te gaan.  Feit: 100% sulfatering tegen gaan is er helaas niet mogelijk, hoe bekend het merk, of hoe duur de lader ook is. Dus voorkom schade aan uw motoraccu door gebruik van een goede acculader. Met name in de winterstalling, wordt een acculader voor uw motorfiets sterk aangeraden.

Uitgebreid acculaadprogramma (BS Battery Charger BS15):

acculader motor uitgebreid

© 2009 - 2024 4bikersandbikes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel